نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی؛
در دوران نوجوانی ما فقدان کتابخانه در روستا مایه حسرت بود
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: به منظور تحقق اهداف سند راهبردی کتابخانههای عمومی، بهرهگیری از ظرفیت خیرین باید در این حوزه متمرکز شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان خوزستان، نشست بررسی میزان تحقق شاخصهای برنامه راهبردی کتابخانههای عمومی خوزستان در سال ۱۴۰۳ با حضور سیدمحسن موسویزاده، نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، عباس حسینزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و همکاران ستادی در کتابخانه مرکزی خوزستان برگزار شد.
سید محسن موسوی زاده در این نشست ضمن تشکر از فعالیتهای اداره کل کتابخانههای عمومی استان خوزستان گفت: بنده نسبت به کتابخانه و نهاد کتابخانههای عمومی ناآشنا و غریبه نیستم و به عضویت خود در کتابخانه افتخار میکنم.
وی با بیان اینکه بنده در روستای ندافیه از توابع شهرستان باوی بزرگ شدم و حسرت داشتن یک کتابخانه در روستای خود را هنوز در دل داریم، گفت: در نوجوانی برای راهاندازی یک کتابخانه در روستای خود مبالغی را با همکاری سایر روستاییان جمعآوری کردیم اما متاسفانه راه به جایی نبرد و کتابخانه در روستای ما ساخته نشد.
موسویزاده ادامه داد: برای مطالعه به کتابخانه دانشگاه در حوالی روستا میرفتیم اما ما را به بهانه اینکه شما دانش آموز هستید و اینجا دانشگاه است، راه نمی دادند و کتابخوانی را در زیر سایه درخت ادامه میدادیم.
وی گفت: در دوره عضویت در شورای اسلامی شهر اهواز نیز با کتابخانهها همکاری و سعی در رفع مشکلات کتابخانه داشتم. پیگیری و دغدغه مدیران کتابخانههای عمومی در جلسات برایم لذتبخش و قابل تحسین است.
نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: برای رفع مشکلات کتابخانهها در اهواز و سایر شهرستانهای استان پیگیر هستیم. خود را عضوی از کتابخانهها میدانم و در قبال آن احساس مسئولیت میکنم. در هر حال کنار مجموعه کتابخانهها بوده و به مسائل و مشکلات و کمبودهای آن واقف هستیم؛ اما واقعیت این است که اگر بخواهیم چشم انتظار کمک دولت باشیم، با توجه به شناختی که از وضعیت دولت داریم، بیش از این نمی توان از دولت انتظار داشت.
موسویزاده در خصوص پرداخت نیم درصد سهم کتابخانهها گفت: در بحث نیم درصد که شهرداریها مکلف به پرداخت آن هستند با دیوان محاسبات اداری کشور صحبتهایی شد و خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به موضوعات در حیطه شهرداری شدیم؛ هرچند اعتقاد دارم حقوق نهاد کتابخانههای عمومی را باید با مذاکره و نشستهای صمیمی درخواست کرد.
وی گفت: در بخش خیرین و بخش خصوصی ظرفیتهایی در استان خوزستان به ویژه در شهر اهواز وجود دارد که متاسفانه به دلیل سنگاندازی و ممانعت برخی دستگاه ها، رغبت کار برای نهادهای عمومی و عامالمنفعه کمتر شده و باعث دلسرد شدن خیرین از انجام امور خیریه و احداث کتابخانه و امثال آن میشود.
موسوی زاده ادامه داد: در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نیز ظرفیتهایی مانند صنایع نفت و نیشکر در استان وجود دارد که میتوان از آنها در راستای احداث کتابخانه بهره برد.
وی در خصوص راهاندازی کتابخانههای سیار در سطح روستاهای استان گفت: در حوزه کتابخانه سیار میتوان از ظرفیت شرکتها و صنایع بزرگ استان استفاده و خودروی استیجاری تهیه کرد و در جهت ترویج کتابخوانی گام برداشت.
نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استان خوزستان از لحاظ مراکز مذهبی، مساجد و حسینیهها در کشور رتبه نخست را دارد که باید برای استفاده از موقوفات در جهت راهاندازی کتابخانه، فرهنگسازی شود.