فهرست

اخبار شهرستان‌ها

درراستای برگزاری جلسات گعده ی امین؛

نشست گعده ی امین در کتابخانه علامه طباطبایی برگزار شد

درراستای برگزاری جلسات گعده ی امین، نشست گعده ی امین با حضور اعضای محفل ادبی در کتابخانه علامه طباطبایی شهرستان بهبهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان، نشست گعده ی امین، با هدف واکاوی زوایای مغفول شخصیت رهبر و ادیب انقلاب اسلامی در حوزه کتاب و کتابخوانی، و بررسی مستند شماره 6 نشست گعده ی امین با حضور اعضای محفل، محمد علی رازقی جامعه شناس و فعال فرهنگی توسط محفل میرزای شوقی در کتابخانه علامه طباطبایی برگزار شد.
رازقی با بیان اینکه رهبر انقلاب خود همواره علاقمند به فرهنگ و یک شخصیت فعال فرهنگی است و دیدارهای مکرر ایشان با اصحاب فرهنگ و رسانه و به طور خاص، دیدار با شاعران که از سال 1371 تا  کنون انجام شده است خود شاهدی بر این مدعاست. ایشان با دقت و توجه نظر خاص با شاعران و نویسندگان جوان حال حاضر و آثار ایشان آشنایی کامل دارند.
اگر بخواهیم در مورد زوایای مغفول ادیب انقلاب صحبت کنیم باید یاد آور شویم که در زمینه سبک‌شناسی ادبیات ایشان بر ادبیات شرق و غرب تسلط کامل دارد تا جایی که خودشان گفته اند در حوزه ادبیات دنیا، تمامی کتاب‌های ترجمه شده به زبان فارسی را مطالعه کرده‌اند و حتی در جاهای مختلف نظرات خود درباره آثار نویسندگان مختلف و توصیه هایی پیرامون مطالعه برخی از آثار این نویسندگان و شاعران داشته اند.
رازقی با استناد به نقطه نظرهای معظم له درباره فرهنگ و کتابخوانی در کتاب "من و کتاب" اظهار داشت: ایشان در تمامی زمینه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی الگویی شاخص برای اقشار مختلف جامعه می باشند.
همچنین رازقی در ادامه به نقل از راضیه تجار، نویسنده در این نشست پیرامون سابقه کتابخوانی رهبر معظم انقلاب گفت: طبق شنیده ها، رهبر معظم انقلاب اسلامی از همان زمان نوجوانی، به واسطه نقش پدر ایشان، که بسیار اهل مطالعه بوده اند و حتی از ایشان می خواستند برایشان کتاب بخوانند، با کتاب همنشین شده اند و این موضوع نشان از اهمیت و نقش خانواده در شکل گیری عادت به خواندن در کودکان و نوجوانان دارد.
سپس پیرامون توجه ویژه رهبر انقلاب به نویسندگان داخلی گفت: نکته مهم برای من این است که ایشان با وجود مشغله های فراوان در عرصه سیاست، توجه ویژه ای به مسئله کتابت و مطالعه دارند؛ چرا که می دانند مطالعه سازنده ساختار فکری نسل جوان و سد محکمی در برابر بسیاری از نفوذها است و بینش و موجب ارتقای بینشی و ادبی انسان می شود؛ خوشبختانه این شانس را داریم که به واسطه مترجمان بسیار خوبی که در کشور داریم، آثار دیگر کشورها را بخوانیم و این موجب وسعت دید ما می شود اما در کنار این موضوع، رهبر انقلاب همیشه توجه ویژه ای بر حمایت از نویسندگان داخلی نیز داشته اند.
یقیناً توجه ویژه ایشان به کودکان و نوجوانان از نکاتی بوده است که همواره در توصیه های خود به مسئولان در حوزه های چاپ، حمایت از نویسندگان و ترویج کتاب داشته اند؛ چرا که زیرساخت فکری افراد از کودکی شکل می گیرد.
چنانکه در مستند غیررسمی ۶  نیز اشاره شده است، ایشان در دیداری عمومی، تمجید ویژه ای از آقای مهدی آذریزدی، نویسنده کتاب های «قصه های خوب، برای بچه های خوب» داشتند.
این سیره رهبر انقلاب در قدرشناسی از نویسندگان و سرمایه های کشور نشان از اهمیت این موضوع دارد.
وی افزود: یکی از حوزه های دیگری که دغدغه مقام معظم رهبری است حوزه ادبیات و هنر مقاومت و دوره دفاع مقدس است.
رازقی با توجه به نظرات رهبر انقلاب در کتاب "من و کتاب" گفت: تقریبا کلیه کتاب های انتشار یافته دفتر ادبیات و هنر مقاومت را خوانده اند، و بعضی از آنها را بسیار فوق العاده یافته اند و برخی از آنها بسیار هنرمندانه بیان شده اند.
وی با توجه به نظرات رهبر انقلاب در گفتارها و سخنرانی های معظم له عنوان کردند که رهبر انقلاب در حوزه رمان و شعر بسیاری از آثار را مطالعه کرده اند و خواننده ای حرفه ای محسوب می شوند.
رازقی در جاهای مختلف از رمان هایی نظیر دن آرام شولوخوف، جنگ و صلح تولستوی، دل سگ،گذار از رنج ها از آلکسی تولستوی نام برده اند و خواندن آنها را توصیه کرده اند.
در پایان رازقی عنوان کرد: یکی از موارد مغفول مانده شخصیت ادیب انقلاب این است که همواره هدفمند مطالعه داشته اند و همین دغدغه را برای نسل جوان نیز مطرح کرده اند، و در بسیاری از موارد عنوان کرده اند بدون کتاب خواندن خوابتان نبرد. معرفی برخی از آثاری که ادیب انقلاب به خواندن آن توصیه فرموده اند بخش پایانی سخنان دکتر رازقی بود.
عكس های مرتبط :
نسخه قابل چاپ